Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.
Unt de mere - Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă; - Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când; - După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă; - Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase; - Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent; - În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă; - Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine; - Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește; Blat de tartă - Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider; - Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare; - Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă; - Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute; - Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță; - Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini; Crema de Mascarpone - Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră; - Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine; - La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă; - Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiPentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii