Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt un copil mai mare. Dulciurile copilariei au un loc special in sufletul meu. Recunosc ca nu mai fac asa de des ca inainte orez cu lapte, sunt tot mai curioasa de a testa combinatii de ingrediente si arome. Reteta de azi este o reinterpretare a orezului cu lapte.
Spalam orezul in 2-3 ape. Punem orezul intr-o craticioara cu fund dublu si 1 cana apa. Punem pe foc mic craticioara si lasam sa dea in clocot. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn sau cu o spatula. Cand orezul a absorbit apa punem jumatate din laptele de cocos. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic, iar cand orezul a absorbit lichidul punem si restul de lapte. Adaugam 5 pliculete de GS, amestecam si lasam pe foc pana orezul este fiert si a prins consistenta dorita. Avem grija sa nu se prinda orezul in tot timpul cat sta pe foc…Punem orezul fiert intr-un castron mai mare, acoperim cu folie alimentara si-l lasam sa se raceasca.
Caisele le taiem in bucati. Le punem intr-o craticioara, adaugam coniacul, apa, 2 pliculete de GS si punem pe foc. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, pana siropul scade putin, iar caisele sau inmuiat. Gelatina o punem la hidratat in 50-70 ml zeama din compotul de caise. Dupa 10 minute o incalzim la flacara foarte mica, amestecam pana se dizolva. Punem gelatina peste caisele fierte.
Luam o tava dreptunghiulara de tarte cu fund detasabil si o captusim bine cu folie alimentara. Pe fundul tavii punem fulgi din nuca de cocos. Caisele din compot le taiem felii. Peste stratul de fulgi asezam frumos 2 ronduri de felii de caise din compot. Peste feliile de caise punem putin sirop din caisele fierte mai sus. Dam la frigider si lasam sa se intareasca , aproximativ 30 minute. Orezul cu lapte il amestecam cu caisele fierte si cu siropul ramas. Turnam amestecul peste straturile de caise din compot, care intre timp sau inchegat usor, datorita siropului cu gelatina. Punem o folie alimentara deasupra si dam tava la frigider pana a doua zi. Desfacem din folie, rasturnam cu grija tarta pe un platou. Daca mai este nevoie mai presaram putini fulgi din nuca de cocos, decoram cu felii de caise din compot si afine de la congelator. Portionam si servim cu dor de copilarie.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaA fost un pranz delicios!
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de puiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii