Tarte

Reteta Tarte cu ciocolata si coacaze rosii

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
gatire reteta 30m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 05-09-2018
Adaugă în cartea de bucate
Azi va ofer niste tarte minunate cu ciocolata pregatite cu fructe de sezon, in cazul meu, coacaze rosii proaspat culese din gradina.Imi sunt tare dragi!
Sunt atat de gustoase si atat de aspectuoase incat nu m-am indurat sa le fac dulceata, nici macar sa le transform in sirop.Am decis ca ele sa fie ingredientul principal al unor tarte cu ciocolata si sincer va spun am aluat o decizie grozava, caci au iesit absolut fabuloase!
Voi nu e musai sa le pregatiti cu coacaze, puteti alege si alte fructe cum ar fi zmeura, capsuni, afine, sau orice altceva doriti, gustul va fi la fel de intens, crema la fel de cremoasa, textura la fel de minunata si combinatia la fel de perfecta!
S-aveti spor si pofta mare!!!

ingrediente

8 portii

Aluat:
   500 gr. faina
   100 gr. unt moale
   100 gr. unsoare moale
   1 lingurita bicarbonat stins in otet
   sau zeama de lamaie
   100 gr. zahar
   1 ou
   smantana cat cuprinde
   putina sare
Umplutura de ciocolata:
   500 ml. frisca (sau smantana cu continut mare de grasime 30%)
   2 linguri de zahar
   450 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacao 70%
   1 lingura esenta de vanilie
   putina sare
   coacaze rosii
Decor:
   ciorchine de coacaze rosii
   frunzulite proaspete de menta

mod de preparare

*Pregatim aluatul de tarte asa:
1.Tapetam cu unt si faina forme de tarte.
2.Intr-un castron punem untul, unsoarea, zaharul, sarea si incepem sa le amestecam cu o lingura de lemn, sau cu un mixer cu palete, la viteza mica, doar pana ingredientele se combina usor.
3.Adaugam apoi faina si oul.De acum incepem sa framantam cu mana, asa, mai incet.
4.Cand aluatul incepe sa devina nisipos adaugam smantana, dar putin cate putin.Framantam si continuam sa punem smantana pana aluatul incepe sa se formeze.La sfarsit trebuie sa obtinem un aluat usor elastic, usor unsuros si cu o consistenta potrivit de moale.
5.Dam aluatului forma unei bile, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru 1-2 ore, cu cat mai mult cu atat mai bine, sau, daca va grabiti puneti aluatul la congelator pentru o ora.
6.Dupa ce timpul de racire a trecut, scoatem aluatul si il impartim in 6-8-10 bucati, in functie de marimea formelor de tarta pe care le aveti.
7.Il intindem usor cu o sucitoare pe masa pudrata lejer cu faina, apoi decupam forme rotunde.Tapetam cu cercurile rezultate formele de tarte pregatite anterior.Le intepam usor cu o furculita ici-colo, le asezam intr-o tava si le dam la cuptor la foc mediu-iute pana sunt aurii.Cand sunt gata, le lasam sa stea putin in forme sa se tempereze si abia apoi le scoatem cu grija din forme si le punem pe un gratar sa se raceasca complet.

*Intre timp pregatim umplutura de ciocolata asa:
1.Punem intr-o cratita pe foc smantana (sau frisca), zaharul, putina sare si lasam la foc mic pana incepe sa faca bule micute pe margine.Urmarim cratita pentru ca amestecul sa nu fiarba, dar trebuie sa fie mai fierbinte pentru a se putea topi ciocolata
2.In momentul in care bulele incep sa se formeze, luam cratita de pe foc, punem ciocolata rupta in cubulete marunte si amestecam energic cu un tel pana obtinem o compozitie vascoasa si cremoasa.
2.Lasam chiar foarte putin crema sa se raceasca si apoi adaugam esenta de vanilie.

*Asamblare:
1.Turnam in fiecare forma de tarta putina crema de ciocolata cat sa acopere fundul.
2.Punem apoi un rand de boabe de coacaze, dupa care, turnam din nou crema de ciocolata pana se umple fiecare tarta.
3.Asezam deasupra cate un ciorchine de coacaze, cate o frunzulita de menta si le dam la rece pentru 1-2 ore.
Servim tartele reci!
Pofta mare va doresc!
Incearca si Tarta cu mere si dovleac copt
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ciocolata si coacaze rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.