Tarte cu crema si dulceata

Tarte delicioase cu crema de vanilie si dulceata pentru o mini-petrecere sau sarbatoare in familie

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarte cu crema si dulceata

Ingrediente

  • Pentru tarte (reteta de pe aparatul de tarte):
  • 185 g unt sau margarina;
  • 2 lingurite zahar pudra;
  • 1 lingura lapte;
  • 1 praf de sare;
  • 350 g faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 ou;
  • Optional: un plic de zahar vanilat
  • Crema mea de vanilie:
  • Galbenusurile de la 2 oua;
  • 400 ml lapte;
  • 2-3 linguri cu faina;
  • 4 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • Optional: cateva patratele din ciocolata preferata, daca doriti sa obtineti si crema de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru ca am primit cadou un aparat de tarte, am avut ocazia sa testez niste tarte delicioase. Tartele se prepara conform retetei din pachetul cu aparatul de tarte: se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, sarea, oul si laptele pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga faina si se amesteca alaturi de restul ingredientelor pana se integreaza complet. Se asaza amestecul obtinut pe o suprafata plana presarata cu faina si se framanta usor. Se lasa timp de 10 minute inainte de rulare. Mai departe, am format turtite cu ajutorul unei cupe de inghetate, care are diametrul mai mare si le-am mai intins putin, sa le subtiez. Le-am copt la aparatul de tarte pentru 5-6 minute, se coc destul de repede si au un gust placut de biscuiti. Portii: eu am obtinut 17 tarte :) Le-am umplut cu crema mea clasica de vanilie si cu dulceata de capsuni sau caise facute in casa. E bine sa alegeti o dulceata mai acrisoara, pentru ca preparatul final sa nu iasa prea dulce, ci cat mai usor si racoritor :) Cum se prepara crema de vanilie: Se pune pe foc mic laptele, iar intre timp incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul. Dati laptele de pe foc, adaugati un pic din lapte peste oua, apoi faina in ploaie. Daca doriti o crema mai subtire, puneti doar 2 linguri de faina, dar daca o vreti un pic mai groasa, ca o budinca, puneti 3 linguri. (Tineti cont ca atunci cand se raceste crema, se va mai ingrosa!) Adaugati treptat lapte, pentru a subtia, amestecati bine-bine, sa se duca toate cocoloasele, apoi turnati amestecul inapoi in vasul cu lapte si puneti-l pe foc mic. Amestecati usor, tot timpul, iar cand incepe sa se ingroase, amestecati energic pentru 1-2 minute. Dati de pe foc si adaugati untul si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau, daca vreti, puteti adauga semintele, la inceput, odata cu zaharul) si amestecati bine. Acum turnati intr-un castron jumatate din crema si puneti in ea cateva patratele de ciocolata, acestea se vor topi imediat. Omgogenizati si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit si tartele si cremele, nu ne mai ramane decat sa umplem tartele cu crema, sa adaugam un pic de napolitana, dulceata si sa-i rasfatam pe cei dragi! Pofta Buna! Portii: 17 Timp: 1h20min Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tarte-cu-crema-si-dulceata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Tortul Martisor
Bucataras.RO

Tortul Martisor

Tort Red Velvet inspirat din doua parti:...

Tortul Martisor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!