Tarte

Reteta Tarta cu piersici

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
Claudia Baban postat de
Postat pe: 10-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă.
Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase.
Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

ingrediente

10 portii

Pentru aluatul de tarta:
   400 g faina
   250 g unt
   2 linguri zahar
   1 ou
   ½ lingurita praf de copt
   Sare
   Coaja de lamâie
   Vanilie
Pentru umplutura:
   1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
   3 linguri zahar
   1 lingura amidon
   50 ml apa
   2 cm ghimbir razuit
   Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi untul rece taiat cubulete.
Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.
Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.
Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.
Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.
Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.
Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.
Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.
Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.
Am uns tava cu unt.
Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.
Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.
Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.
Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.
Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.
Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.
La noi nu a rezistat prea mult ))))))))


S-aveţi poftă !!!

Incearca si Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.