Torturi

Reteta Tort cu multa ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se mixeaza albusurile cu galben

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   10 linguri zahar
   3 linguri ulei
   2 linguri cacao neagra
   4 linguri faina
   1 praf de copt
   1 praf de sare
Pentru crema alba:
   200 g ciocolata alba
   200 ml frisca lichida (Hulala)
   1 lingurita gelatina
   2 linguri nuca de cocos
   2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema neagra:
   400 g ciocolata neagra (amaruie)
   300 g frisca lichida
   1 lingurita gelatina
Pentru sirop:
   100 g zahar
   200 ml apa
   zeama de lamaie
   esenta de vanilie

mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se mixeaza albusurile cu galbenusurile apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Crema alba: Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.
Crema neagra: Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.
Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust.
Asamblarea: Se taie blatul in trei foi. Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra ,se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini. Ca decor se folosesc fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor. Pentru mingiutele albe : se adauga in crema nuca de cocos si se formeaza mici bile . Pentru mingiutele negre: se adauga in crema migdale maruntite si formeaza bile care se trec prin pudra de cacao.
Se serveste dupa ce a stat un timp la rece, iar apoi se taie cuburi. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate:
Incearca si Placinta cu oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.