Tort de Anul Nou

Un Nou An fericit sa aveti, sanatate si implinirea tuturor dorintelor! La multi ani!!

Portii
15
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort de Anul Nou

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 30 g cacao
  • 70 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingutita praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • o lingurita gelatina
  • 4 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 5o% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • o linguita gelatina
  • 4 linguri apa
  • Banda de ciocolata:
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 g unt
  • o lingura frisca
  • plastic de ambalat cu bule

Mod de preparare

Blat:


Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, esenta de rom si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula si la urma incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita) cu diametrul de 20 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25 min. Facem testul cu scobitoarea.


Mousse de ciocolata alba:


Punem gelatina la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 10 minute.


Ciocolata o rupem bucatele si o amestecam cu 100 ml frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata si amestecam bine O lasam sa se raceasca apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. Mouss-ul de ciocolata neagra se prepara la fel ca cel de ciocolata alba.


Banda de ciocolata (o vom pregati dupa ce vom rasturna tortul pe platou):


Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca pe baie de aburi. Cand se raceste o turnam pe fasia de plastic taiata la dimensiunea tortului.

O lasam sa se intareasca putin,apoi o infasuram in jurul tortului.


Asamblare:


Imbracam o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu o punga de plastic ( folie alimentara), turnam primul strat de mousse cu ciocolata alba. Nivelam bine si dam forma zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra. Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul de ciocolata neagra, nivelam bine si asezam blatul racit, apasam bine si-l insiropam cu cateva linguri de cafea indulcita.


Dam forma la frigider pentru cel putin 3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou apoi il infasuram cu banda de ciocolata. Dam din nou tortul la frigider cel putin 30 de minute dupa care scoatem usor banda de plastic si ornam tortul dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Rulouri fragede cu branza
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Negresa de post cu nuci
5
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Parteneri
Tocanita de vara cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de vara cu ciuperci

Tocanita de vara cu ciuperci
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga