Torturi

Reteta Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 40m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 21-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video"
 
Îmi plac foarte mult deserturile cu brânză, prepar și mănânc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolată, cu pere, cu sau fără coacere. Însă acum am ales o rețetă pe care nu am mai făcut-o, mai ales că de mult mi-am dorit să încerc celebra rețetă de lemon curd. Dar de ce să nu personalizez puțin? Așa că m-am răzgândit și am făcut o cremă de zmeură. Se face foarte simplu, este delicioasă și se poate păstra în frigider zile bune.

ingrediente

8 portii

Curd de zmeura:
   300 g zmeura congelata
   4 galbenusuri
   2 linguri unt
   1/2 cana zahar
   2 linguri amidon
Crusta:
   150 g biscuiti digestivi
   1 lingura zahar pudra
   100 g unt, topit
Cheesecake:
   250 g crema de branza
   100 ml smantana lichida
   3 oua
   3 linguri zahar pudra
   3-4 linguri faina
   1/2 cana fructe de padure

mod de preparare

Pentru crema de zmeură am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura. Când aproape este gata, am adăugat 2 linguri rase de amidon, și am început să amestec energic, pentru că deja se îngroașă crema. În bucătărie miroase a vară deja. Pentru a obține o cremă fină, am strecurat zmeura și am lăsat crema să se răcească, timp în care încep să fac cheesecake-ul. Pentru crustă, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compoziția pe o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și dau la foc iute pentru 10 minute, maximum. Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adăugând făina la sfârșit, treptat. Am turnat compoziția în tavă, iar apoi am pus fructele de padure congelate, date întâi fuga prin făină, ca să nu se lase repede la fund. Am preîncălzit cuptorul și am copt cheesecake-ul la foc mare în primele 10 minute, apoi am redus la minimum și l-am mai lăsat la căldurică pentru încă aproximativ 40 de minute. Pentru a preveni crăparea lui, dedesubt am adăugat o cratiță cu apă, să se creeze un mediu umed.
Incearca si Tort cu mure și cremă de brânză
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.