Torturi

Reteta Cheesecake marmorat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cheesecake cu avocado si caramel cu lime- reteta video"
 
Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva

ingrediente

Blatul:
   300 g biscuiti digestivi zdrobiti
   100 g unt topit
   100 g ciocolata
Crema de branza:
   600 g crema de branza
   200 g smantana dulce
   200 g zahar
   3 oua
   1 lingura gem de afine/capsuni/zmeura/fructe de padure
   200 g quark cu aroma de capsuni (se poate inlocui cu un iaurt cu fructe)
   1 lingura de gris sau 1 de faina ( optional)
   vanilie
Jeleu:
   200 g zmeura/afine
   1 lingura zahar
   1/2 plic gelatina rosie
   5 linguri apa sau suc de fructe

mod de preparare





Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa preferinte. Daca nu se leaga compozitia punem o lingura, doua de apa pana se omogenizeaza. Cu lingura punem in forma detasabila, tasand si apasand pentru a forma blatul. Il lasam deoparte pana preparam crema.




Crema de branza


Intr-un castron incapator punem crema de branza, smantana, zaharul, vanilia ( eu am pus baton de vanilie, se vad picatelele negre si aromate in crema ) , grisul sau faina, amestecam bine pana se omogenizeaza, adaugam si cele trei oua si le incorporam in crema de branza. Rezulta o crema moale. Turnam trei sferturi din crema peste blatul de biscuiti si peste sfertul ramas in castron punem quarkul cu capsuni si lingura de gem de afine. Punem in forma dupa fantezie, amestecam cu o scobitoare cele doua creme, pt a obtine un look marmorat. Il bagam in cuptorul incins, la temperatura medie (160-180 grade) timp de 45 de minute, maxim o ora, chiar daca marginile sunt coapte si interiorul tremura usor daca miscam forma. stingem focul si il lasam in cuptor pana la racire, dupa care il lasam la frigider pana a doua zi. Jeleul: daca folositi zmeura fierbeti-o 5 minute cu zaharul, treceti-o prin sita pentru a inlatura samburii si obtineti un piure fin pe care il amestecati cu cateva linguri de apa si cu gelatina, dati un clocot si turnati repede fierbinte, inclinand usor dar fara a mai atinge cu lingura deoarece se intareste rapid, prajitura fiind rece.





Se serveste rece, cu sos de fructe sau la cafea. Reteta propusa de Anomiss pe forumul culinar.ro.

Alte retete recomandate:

Incearca si Foi pentru tort Dobos
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake marmorat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.