Cheesecake marmorat

Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake marmorat

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g biscuiti digestivi zdrobiti
  • 100 g unt topit
  • 100 g ciocolata
  • Crema de branza:
  • 600 g crema de branza
  • 200 g smantana dulce
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura gem de afine/capsuni/zmeura/fructe de padure
  • 200 g quark cu aroma de capsuni (se poate inlocui cu un iaurt cu fructe)
  • 1 lingura de gris sau 1 de faina ( optional)
  • vanilie
  • Jeleu:
  • 200 g zmeura/afine
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic gelatina rosie
  • 5 linguri apa sau suc de fructe

Mod de preparare

Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa preferinte. Daca nu se leaga compozitia punem o lingura, doua de apa pana se omogenizeaza. Cu lingura punem in forma detasabila, tasand si apasand pentru a forma blatul. Il lasam deoparte pana preparam crema.

Crema de branza

3

Intr-un castron incapator punem crema de branza, smantana, zaharul, vanilia ( eu am pus baton de vanilie, se vad picatelele negre si aromate in crema ) , grisul sau faina, amestecam bine pana se omogenizeaza, adaugam si cele trei oua si le incorporam in crema de branza. Rezulta o crema moale. Turnam trei sferturi din crema peste blatul de biscuiti si peste sfertul ramas in castron punem quarkul cu capsuni si lingura de gem de afine. Punem in forma dupa fantezie, amestecam cu o scobitoare cele doua creme, pt a obtine un look marmorat. Il bagam in cuptorul incins, la temperatura medie (160-180 grade) timp de 45 de minute, maxim o ora, chiar daca marginile sunt coapte si interiorul tremura usor daca miscam forma. stingem focul si il lasam in cuptor pana la racire, dupa care il lasam la frigider pana a doua zi. Jeleul: daca folositi zmeura fierbeti-o 5 minute cu zaharul, treceti-o prin sita pentru a inlatura samburii si obtineti un piure fin pe care il amestecati cu cateva linguri de apa si cu gelatina, dati un clocot si turnati repede fierbinte, inclinand usor dar fara a mai atinge cu lingura deoarece se intareste rapid, prajitura fiind rece.


Se serveste rece, cu sos de fructe sau la cafea. Reteta propusa de Anomiss pe forumul culinar.ro.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert tort cu afine si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Anul acesta de ziua fetitei i-am facut un tort exact cum l-a vrut ea, adica sa fie violet cu alb si cu...

Desert tort cu afine si ciocolata alba
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola