Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de l
Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de lemn. Se pune aluatul intr-o forma de 22 cm cu podeaua unsa si infainata si se da la cuptor la 180°C cca. 35 minute. Cand e gata se scoate din forma si se pune pe un gratar cu foaie de copt pe el. se ia cu o lingurita din mijlocul blatului dar sa avem grija sa nu facem gauri in el si se lasa marginile mai ridicate.
pt umplutura nougatul sau ciocolata se taie bucati, apoi frisca se bate bine cu zaharul si cu intaritorul de frisca si cand e gata se amesteca cu bucatile de nougat. Se pune frisca peste blat, apoi se presara bucatelele ( firimiturile) de blat ce le-am scobit cu lingurita din blat peste frisca. Se face o glazura di ciocolata si se traseaza linii peste tort. Se lasa la frigider cel putin o ora.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneNu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul...
Tort cu ananas si mascarponeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii