Diplomatul este un desert consacrat, usor, pufos, care te face sa-l faci ori de cate ori ai ocazia. Mai mult reteta de diplomat poate fi usor adaptata cu fructe de zezon, ca si acesta cu capsuni.
Blatul: se bat albusurile de la 6 oua. Cand sunt tari albusurile, se adauga 300 gr. zahar treptat, continunad sa se bata. Dupa incorporarea zaharului, se adauga galbenusurile si se amesteca usor sa se incorporeze. In continuare se adauga cate o lingura de faina si se amesteca apoi o lingura de apa si se ameseca din nou. Se continua in acest fel pana se adauga toate cele 10 linguri de apa si toata faina. Se amesteca usor si de sus in jos, altfel albusele lasa aerul sa iasa si blatul nu va creste frumos. Blatul se pune intr-o tava rotunda tapetata cu faina si se da la copt. Cuptorul va fi de la inceput bine incalzit si la foc tare, pana creste putin blatul apoi se da la foc potrivit. Cuptorul nu se deschide inainte de 25 de min altfel blatul se lasa.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, separat se fiebe laptele, iar gelatina se topeste in 100 ml apa firebinte, cand fierbe laptele se pune peste galbenusurile frecate cu zahar si se pune la fier pana da un clocot. Apoi se amesteca cu gelatina si cu albusurile batute spuma. Acesta compozitie se imparte in trei, o treime in care se pune o lingura de cacao, iar in restul se poate pune putin zahar vanilat.
Preparare: se ia o cratita mare de 4-5 l in care se pun alternativ: jumatate din crema galbena, capsuni taiate bucati, apoi blat: acesta se taie felii si se trece prin sirop apoi se stoarce prin presare cu degetele si se aranjeaza in forma de cochilie de melc peste fructe pana seacopera toata crema si fructele. In continuare se pune crema cu cacao si apoi din nou un strat de fructe, un strat de blat si apoi crema galbena din nou.
Se da la frigider o zi. A doua zi se scoate din frigider se desprind marginile cu un cutit si se rastoarna pe un platou (eventual se poate incalzi putin fundul cratitei pentru a se desprinde mai usor). Diplomatul cu capsuni se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe.
Tortul diplomat cu capsuni se serveste rece.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaLimoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Reteta Limoncello - lichior de lamaiPentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorO prăjitură simplă dar foarte gustoasă. Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am...
Pandispan cu fructe si crema fina de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii