Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin,
mod de preparare
Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecind incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cit muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind toate foile sint coapte si racite, se ung cu crema, se asaza unele peste altele si se glaseaza cu zahar ars sau cu aceeasi crema. Pentru crema, intr-o cratita asezata in apa clocotita pe foc, se bat cu telul ouale intregi cu zaharul, pina cind se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecata si incalzita cu patru linguri de apa si untul. SE freaca totul bine pina se raceste. Se ung foile cu aceasta crema.
Incearca si Tortulete ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos-tort cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe