Torturi

Reteta Gateau Royale

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat:
Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le

ingrediente

   Blat: 150 g biscuiti normali
   75g amaretti
   50g migdale prajite
   125g unt
   esenta de migdale sau vanilie
   Crema de ciocolata alba+cioco capsuni: 200g cioco alba
   150g cioco alba cu picaturi de capsuni
   125ml smantana lichida
   700g creme-fraiche
   50g miere (sau zahar)
   4 oua mari
   3 linguri brandy sau rum
   Jeleu de vin rosu: 250ml vin rosu
   Â½ lingurita de gelatina praf
   1 lingurita scortisoara
   40g zahar
   Crema de ricotta: 4 foi gelatina
   2 galbenusuri
   coaja de lamaie dupa gust
   80g zahar
   1 praf de sare
   125ml lapte
   240ml frisca
   250 g ricotta sau creme-fraiche

mod de preparare

Blat:


Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le-am adaugat pesmetului de biscuiti si le-am inecat in unt topit si putina esenta de migdale.


Se ia o forma rotunda de 22cm diametru pe care am uns-o prima cu putin ulei am tapetat-o cu aceasta compozitie pe fund si pe margini si-am pus-o la cuptor la 180°C pt 5 minute apoi am lasat-o la racit afara pe gratar.


Intre timp am coborat temperatura cuptorului la 150°C.





Crema de ciocolata alba:


Ciocolata alba am topit-o pe foc mic impreuna cu smantana lichida si apoi am lasat-o sa se raceasca. Am mixat ricotta(creme-fraiche in cazul meu) cu zahar(miere).


Si-am adaugat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Am amestecat usor cu crema de ciocolata. Am adaugat brandy.


Crema rezultata am pus-o usor peste stratul de amaretti si biscuiti si-am dat la cuptor la 150°C pt 45-55minute (la mine a durat 70minute) pana compozitia devine inchegata pe margine si un pic moale la mijloc.


Am lasat-o afara in forma sa se raceasca.





Cand s-a racit crema de ciocolata alba am pus un strat de capsuni pe toata suprafata si-am adaugat deasupra jeleul de vin rosu.





Jeleu de vin rosu:


In vreo 5 linguri de vin rosu (luate din cei 250ml cantariti) am pus la hidratat agar-agar(cine vrea poate folosi gelatina normala).


In restul de vin rosu am adaugat scortisoara, mierea si-am pus pe foc.


Am adaugat si agar-ul si-am fiert vreo 5minute.


Am lasat sa se raceasca un pic si l-am varsat cu lingura peste capsuni.


Am lasat vreo 3 ore la frigider sa se inchege.


Intre timp am pregatit ultima crema, crema de ricotta.





Crema de ricotta:


Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte.


Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie.


Am pus mierea.


Apoi galbenusurile.


Si-am pus totul la bainmarie pana a devenit o crema mai densa.


Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte.


Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua.


Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca.


Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte.


A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat cu putina ciocolata.
Reteta Gateau Royale a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort de inghetata cu zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau Royale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.