Gateau Royale

Blat: Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Gateau Royale

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuiti normali
  • 75g amaretti
  • 50g migdale prajite
  • 125g unt
  • esenta de migdale sau vanilie
  • Crema de ciocolata alba+cioco capsuni: 200g cioco alba
  • 150g cioco alba cu picaturi de capsuni
  • 125ml smantana lichida
  • 700g creme-fraiche
  • 50g miere (sau zahar)
  • 4 oua mari
  • 3 linguri brandy sau rum
  • Jeleu de vin rosu: 250ml vin rosu
  • ½ lingurita de gelatina praf
  • 1 lingurita scortisoara
  • 40g zahar
  • Crema de ricotta: 4 foi gelatina
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 80g zahar
  • 1 praf de sare
  • 125ml lapte
  • 240ml frisca
  • 250 g ricotta sau creme-fraiche

Mod de preparare

Blat:

Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le-am adaugat pesmetului de biscuiti si le-am inecat in unt topit si putina esenta de migdale.

Se ia o forma rotunda de 22cm diametru pe care am uns-o prima cu putin ulei am tapetat-o cu aceasta compozitie pe fund si pe margini si-am pus-o la cuptor la 180°C pt 5 minute apoi am lasat-o la racit afara pe gratar.

Intre timp am coborat temperatura cuptorului la 150°C.

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata alba am topit-o pe foc mic impreuna cu smantana lichida si apoi am lasat-o sa se raceasca. Am mixat ricotta(creme-fraiche in cazul meu) cu zahar(miere).

Si-am adaugat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Am amestecat usor cu crema de ciocolata. Am adaugat brandy.

Crema rezultata am pus-o usor peste stratul de amaretti si biscuiti si-am dat la cuptor la 150°C pt 45-55minute (la mine a durat 70minute) pana compozitia devine inchegata pe margine si un pic moale la mijloc.

Am lasat-o afara in forma sa se raceasca.

Cand s-a racit crema de ciocolata alba am pus un strat de capsuni pe toata suprafata si-am adaugat deasupra jeleul de vin rosu.

Jeleu de vin rosu:

In vreo 5 linguri de vin rosu (luate din cei 250ml cantariti) am pus la hidratat agar-agar(cine vrea poate folosi gelatina normala).

In restul de vin rosu am adaugat scortisoara, mierea si-am pus pe foc.

Am adaugat si agar-ul si-am fiert vreo 5minute.

Am lasat sa se raceasca un pic si l-am varsat cu lingura peste capsuni.

Am lasat vreo 3 ore la frigider sa se inchege.

Intre timp am pregatit ultima crema, crema de ricotta.

Crema de ricotta:

Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte.

Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie.

Am pus mierea.

Apoi galbenusurile.

Si-am pus totul la bainmarie pana a devenit o crema mai densa.

Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte.

Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua.

Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca.

Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat cu putina ciocolata.
Reteta Gateau Royale a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!