Torturi

Reteta Inghetata-Tort Limenta

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Mod de preparare :
1.Blatul
Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare.
Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de van

ingrediente

1. Ingrediente pentru 3 blaturi din bezea cu dimensiunea intre 26-28 cm :
   6 albusuri de la oua cu marimea mijlocie
   225 g zahar
   25 g migdale macinate (facultativ si nuci)
   1 lingura amidon pentru bucatarie
   citva sare
   citva aroma de vanilie
   150 g ciocolata alba
   50 g grasime de nuca de cocos (Palmin)
   2.Ingrediente pentru inghetata parfait limete
   menta
bezea:
   6 albusuri marime mijlocie
   375 g zahar
   375 g frisca
   2 blaturi
   foi
   de gelantina sau gelantina praf echivalent pentru 500ml lichid
   citva sare
   aroma de vanilie
   2 limete
   6 crengute de menta

mod de preparare

Mod de preparare :


1.Blatul


Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare.


Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de vanilie.Totul se incorporeaza usor in bezea.


Pe o tava pentru cuptor se pune hirtie de copt, apoi se deseneaza cu creionul 2 forme cu dimensiunea de 24-26 cm si una cu dimensiunea de 26-28. Facem in marimi diferite pentru a avea o margine frumoasa cind turnam compozitia pentru inghetata.


(imagine Atasata)


Bezeaua se imparte in 3 parti din care o parte sa fie putin mai mare.


Se toarna, se niveleaza frumos si se da la cuptor preincalzit 180° pentru un timp de 20 de minute. Cum am mai spus, se pot pregati cu o zi sau 2 inainte.


Se lasa complet la racit.


Ciocolata alba, se topeste la baie de aburi impreuna cu grasimea de cocos.


Fiecare blat din bezea se unge pe amindoua parti cu cicolata si se lasa la uscat.





2.Inghetata parfait limete, menta, bezea:


Limetele se dau intr-un jet de apa fierbinte se taie in bucatele. Menta se spala si se adauga impreuna cu limetele la blender, mixer, pina se piureaza .


Albusul se bate spuma, nu tare.


Zaharul se pune intr-un vas si se adauga foarte putina apa,sa se vada putin deasupra zaharului


Se pune la fiert pina ajunge la o temperatura de 120°.Cine nu are termometru face proba (dupa 6-7 minute, testat si cronometrat de mine) cu o furculita.


Se scufunda o furculita in sirop si se sufla printre gaurici. La inceput se formeaza baloane separate., apoi vine faza a doua unde se formeaza baloane unul legat de altul. Ei, acum a venit timpul sa luati siropul de pe foc.


De ce trebuie sa facem acest sirop?


Prin aceasta metoda se omoara bacteriile care se pot face in albusuri. Facem inghetata nu?


Siropul trebuie sa aiba o consistenta ceva cleioasa, dar daca se intinde prea mult a fost deja prea tirziu.


Siropul acesta fierbinte rezultat se toarna asa fierbinte cum este, cu incetul si se mixeaza la cea mai mare viteza, pina este ca o bezea tare si are o temperatura calduta.


Intre timp inmuiem gelantina, batem frisca.


Se adauga gelatina dizolvata, apoi piureul din menta si limete.


La sfirsit se incorporeaza frisca





3. Asamblarea:


Mai intii se pune blatul cel mai mare pe o farfurie cu marimea respectiva ( Eu am o forma de tort la care se ia "fundul")


Se pune un inel pentru ansamblarea torturilor si se toarna din inghetata.


Apoi se adauga al doilea blat, iar inghetata avind grija ca ultimul blat sa aiba deasupra un strat mai subtire.


Se da la congelator pentru un timp de minm 4 ore.



Se orneaza cu fructele dorite, ceva frunze de menta.





Pofta buna!





Reteta Inghetata -Tort Limenta a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Incearca si Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata-Tort Limenta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.