Torturi

Reteta Inima de nougat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul:
Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului a

ingrediente

   Blat:125g faina
   6 oua
   200g de torrone topit
   125 unt
   100g zahar (eu am pus doar 45g pt ca l-am acoperit cu fondant)
   1 fiola de esenta portocale
   1 lingurita de drojdie uscata
   sare
   Crema:250g mascarpone
   1 plic budinca de vanilie
   1/2l lapte
   3 pliculete zahar vanilat
   1lingurita zahar
   3 foite gelatina

mod de preparare

Blatul:


Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului anterior. Am amestecat faina cu drojdia uscata si le-am adaugat si pe ele la sfarsit. Am adaugat torronele topit am pus in tava si l-am tinut la cuptor 50' la 175°C si am facut proba cu scobitoarea.


Apoi, dupa ce s-a racit, l-am taiat in doua parti.





Crema:


Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic, am inmuiat gelatina si am pus-o in budinca calda.


Am lasat sa se raceasca si odata racita am amestecat cu mascarpone si am adaugat si ceva esenta portocale +lamaie si am inceput a asambla inima.


Blaturile le-am insiropat cu limoncello chiar daca in reteta nu pomeneste de asa ceva.


L-am imbracta in unt apoi l-am acoperit cu vesmantul intermediar, fondantul alb.


Apoi i-am dat culoarea rosie de inima.
Reteta Inima de nougat a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Cheesecake in stil New York
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de nougat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite