Lizertort de ciocolata

1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se amesteca untul cu zaharul g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceasca de dulceata de zmeura fara seminte
  • un pachet si trei sferturi de unt nesarat (14 linguri) lasat sa se inmoaie
  • o jumatate de ceasca de zahar granulat
  • 3 galbenusuri
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita de coaja de lamiie rasa
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 2 cesti de faina alba
  • o ceasca si jumatate de alune de padure
  • prajite
  • de la care se scoate partea maronie
  • macinate marunt
  • 90 grame de ciocolata semidulce (nu neindulcita) macinata marunt
  • zahar pudra pentru tapetat
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca.

2. Intr-un castron de mixer se amesteca untul cu zaharul granulat pina cind se realizeaza o crema pufoasa si omogena. Se adauga galbenusurile, scortisoara, coaja de lamiie si sarea si se amesteca pina cind se omogenizeaza. Se aduga faina si se amesteca din nou bine pina cind se incorporeaza bine cu restul ingredientelor. Apoi se adauga alunele de padure si ciocolata.


3. Se incinge cuptorul. Se prezeaza mai mult de jumatate din aluat pe fundul si marginile unei tavi pentru tarte. Restul aluatului se pune intre doua folii de pergament si se ruleaza, apoi se baga la congelator timp de 15 minute.


4. Se intinde dulceata pe toata suprafata aluatului din tava. Se scoate aluatul din congelator, se desface si se taie cu un cutit ascutit in fisii de jumatate de centimetru, apoi cu o spatula din metal se aranjeaza fisiile deasupra tartei in forma dorita. Se aranjeaza capetele fisiilor de aluat pe margini, iar cu restul aluatului se inconjoara marginea tavei, pentru a acoperi capetele celorlalte fisii. Se baga Lizertortul in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu, timp de 25-30 de minute sau pina capata o culoare usor maronie. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.


5. Acest tort poate fi facut cu trei zile inainte de a fi servit, tinindu-se acoperit usor la frigider
Se scoate tortul din tava si se presara deasupra zahar pudra. Se poate servi si cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Prajitura cu branza dulce si bezea
Bucataras.RO

Prajitura cu branza dulce si bezea

O prajitura care mie imi place foarte mult! Reteta o am din caietul de prajituri al bunicii mele!:X

Prajitura cu branza dulce si bezea
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola