1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi 2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul 3. Se adauga esenta de vanilie 4. Se
1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi
2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul
3. Se adauga esenta de vanilie
4. Se cerne faina si se adauga lindurita de sare
5. Se maruntesc nucile prajite
6. Se pune faina peste compozitia de oua cu zahar si se amesteca usor pana se incorporeaza
7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia de mai sus
8. Se amesteca bine pana se omogenizeaza
9. Se toarna intr-o forma mare de savarina jumatate din compozitie si deasupra se pun bucati de ciocolata cu crema si nucile taiate marunt, se acopera cu restul de compozitie.
10. Forma de silicon se pune intr-o alta tava in care se pune apa si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º). Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Daca nu aveti forma mare de savarina (asta din poza e mediana) atunci aluatul va ajunge pentru 2 prajituri sau compozitia ramasa se poate pune in forme de magdalena sau in orice tava. Prajitura se scoate dupa 40 minute si se lasa la racit dupa care se scoate cu grija din forma.
11. Se acopera cu o glazura de ciocolata si se deocreaza dupa preferinte.
12. O feliuta ca sa va fac pofta (prajitura este cremoasa pe dinauntru)
Se poate servi cu frisca sau cu inghetata.
Pofta buna!
Reteta Locura de chocolate a fost propusa de Ilinca
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneCe spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii