Torturi

Reteta Orlov

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
vasilescu_28062 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul
Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se las

ingrediente

   8 oua
   8 linguri de zahar
   50gr. faina
   50gr. cacao (pt blat)
   3 pachete de unt
   300gr. zahar
   500 ml lapte
   4-5 linguri faina
   150gr. nuca pisata
   cca 200gr. visine din visinata curatate de samburi
   vanilie (pt crema)
   15 linguri de zahar
   300gr. nuca(crantz)

mod de preparare

Blatul

Se bat 8 oua cu 8 linguri de zahar cca 15-20 min, apoi se adauga faina si cacao amestecandu-se incet cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa amestecul. Se pune la copt in cea mai mare tava a cuptorului, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Este gata cand marginile blatului incep sa se desprinda de tava.
Crema

Se face o ciulama din 500 ml lapte si 4-5 linguri de faina si se lasa la rece. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga treptat ciulamaua racita, 150 gr nuca pisata si 3 prafuri de vanilie.

Pentru insiroparea blatului se face un ibric de cafea slaba care se lasa la rece.

Pentru crantz se ard 15 linguri de zahar in care se adauga 300 gr. nuci si se amesteca pana cand nucile se imbraca in zaharul ars. Se rastoarna pe un blat de lemn foarte bine udat, iar dupa ce s-a racit se sfarama cu sucitorul sau cu robotul.

Blatul racit se taie in 4 fasii lungi, se scoate cu grija fiecare fasie (este f fragil), se pune un strat de crema (1.5cm), peste crema se pun visinile curatate, pe toata fasia, apoi aceasta se ruleaza cu grija si se pune pe mijlocul unui platou foarte mare. Se continua cu celelalte fasii care se vor adauga pe rand imprejurul primei. La final pe platou trebuie sa fie o rulada mare si se va insiropa cu ceaiul de cafea racit. Se va turna circular cu grija, doar pe blat. Se va adauga restul de crema de jur imprejurul tortului si se va presara crantzul de zahar ars.


Se serveste a doua zi taindu-se ca orice tort obisnuit, iar blatul si crema vor arata pozitionate pe vertical.
Incearca si Tort de capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Orlov" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.