Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, smantana si cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Ingrediente

  • Pentru briosa:
  • 50 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 125 g smantana
  • cateva cirese (pot fi din compot)
  • 1 pachet glazura ciocolata
  • sticksuri
  • ornamente de decor de ciocolata
  • bomboane Skittles
  • cateva cirese
  • jeleu de cirese
  • Pentru jeleu:
  • 200 ml suc natural de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • zahar
  • daca se doreste ca jeleul sa fie mai dulce.

Mod de preparare

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta briosa amuzanta pentru inceput, se prepara jeleul. Se pun pe foc intr-un vas 150 ml suc, (eu am folosit sucul rezultat de la ciresele pe care le am congelate) cu zaharul, daca se mai doreste. Se amesteca amidonul cu restul de 50 ml suc si se adauga in cel clocotind deja, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se prepara compozitia pentru briosa. Intr-un vas se pun untul(margarina), zaharul,ouale,faina cernuta, in care a fost adaugat praful de copt, cacao. Se amesteca cu mixerul. Se adauga smantana si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
Intr-o forma mai mare de briosa (14-16 cm diametrul), tapetata cu hartie de copt, se pune aprox. jumatate din compozitie. Se pune in cuptor cateva minute, atat cat sa se intareasca putin. Se scoate din cuptor, se adauga ciresele, jeleul si se toarna restul de compozitie. Se coace cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma.


Briosa se serveste dupa ce se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!