Pavlova cu ananas

Am vazut tot mai multe retete de pavlova foarte frumoase si am zis ca trebuie sa incerc. Am citit cu atentie toate sfaturile date de fetele care au incercat si au si reusit sa o faca perfect si m-am pus pe treaba. Pavlova este deosebita, desi sectiunile nu arata foarte bine este foarte gustosa, dulce, crocanta la exterior si moale la interior.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
ridicata
Pavlova cu ananas

Ingrediente

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat .
  • -1 portocala rosie curatata si taiata

Mod de preparare

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava pe care punem hartie de copt. Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade.

Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron. Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin, e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine. In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa. Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute. Lasam sa se raceasca in cuptor. Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze, cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos. Lasam sa se raceasca.


Crema:


Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca. Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita . Lasam sa se raceasca bine.


Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa. Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin. Asezam bezeua pe un platou, punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie.


Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova. Dam la rece si servim a doua zi de preferinta. Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella
Bucataras.RO

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella

Omleta pufoasa la cuptor cu ciuperci si mozzarella
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!