Tort regina fructelor

Aceasta reteta de tort cu fructe este delicioasa. Se prepara din faina, unt, mere, zahar, nuci, alune, stafide, caise, smochine, oua, gem de caise si nuca de cocos.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 3 linguri apa minerala
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr mere
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 50 gr stafide
  • 50 gr alune de padure
  • 50 gr caise confiate
  • 50 gr smochine
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca de cocos
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor:
  • gem de caise
  • fructe de sezon
  • 1 plic gelatina rosie
  • 400 gr frisca

Mod de preparare

Tortul regina fructelor este savuros si plin de fructe. Iata cum se prepara acest tort de fructe: Pentru foi se amesteca untul cu faina, cu putina sare, apa minerala. Se framanta bine, apoi se pune la rece aluatul obtinut. Pentru umplutura se amesteca nucile prajite si taiate marunt cu merele rase si calite in prealabil. Se adauga zaharul vanilat, caisele confiate, smochinele taiate cubulete, alunele zdrobite, stafidele si cojile rase de la o lamaie si o portocala.

Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata, apoi se toarna umplutura si se asaza cea de-a doua foaie deasupra. Se coace in cuptor pana se aureste usor. Separat, se pregateste blatul, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, se adauga apa, praful de copt stins, faina, nuca de cocos si la sfarsit albusurile batute spuma. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt. Se pune apoi la baza prajitura cu fructele uscate, se unge cu gemul de caise, apoi se asaza blatul cu nuca de cocos. Se imbraca totul in frisca, se aranjeaza fructele de sezon deasupra, iar in final se toarna gelatina rosie. Se pune tortul la rece.


Tortul regina fructelor se serveste cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Bucataras.RO

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!