Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea. se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

Ingrediente

  • 1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce)
  • 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies)
  • 20 gr. boabe de cafea tocate
  • 2. Pandispanul: 100. gr martipan
  • 6 oua
  • 175 gr. zahar
  • 40 gr. cacao
  • 20 gr. faina
  • 3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.)
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 15. gr cafea instant (ness)
  • 200 ml. frisca
  • 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • 4. Bezeaua: 5 gr. gelatina
  • 5 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 25 gr. migdale prajite si macinate
  • 10 gr. cafea instant aka ness
  • 125 gr. zahar pudra
  • Boabe de cafea pt decor
  • cicolata razuita

Mod de preparare

1. Blat de ciocolata

Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.

se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca

2. Pandispanul

Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.

In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa

apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.

Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.

Blaturile se coc cate 20 de min.

3. Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.

Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone

Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.

Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.

Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!

Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.

4. Bezeaua

Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.

Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.

Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!


Pofta buna!

Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu cafea gasiti aici:

Tort Mokka ,

Tort de alune cu frisca si cafea,

Prajitura cu ness

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!