Torturi

Reteta Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 4h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Blat de ciocolata
Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.
se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s

ingrediente

   1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce)
   60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies)
   20 gr. boabe de cafea tocate
   2. Pandispanul: 100. gr martipan
   6 oua
   175 gr. zahar
   40 gr. cacao
   20 gr. faina
   3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.)
   6 oua
   250 gr. zahar
   15. gr cafea instant (ness)
   200 ml. frisca
   500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
   4. Bezeaua: 5 gr. gelatina
   5 albusuri
   100 gr. zahar
   25 gr. migdale prajite si macinate
   10 gr. cafea instant aka ness
   125 gr. zahar pudra
   Boabe de cafea pt decor
   cicolata razuita

mod de preparare

1. Blat de ciocolata


Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.


se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca


2. Pandispanul


Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.


In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa


apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.


Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.


Blaturile se coc cate 20 de min.


3. Crema


Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.


Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone


Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.


Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.


Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!


Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.


4. Bezeaua


Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.


Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.


Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!



Pofta buna!





Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro





Alte retete cu cafea gasiti aici:


Tort Mokka ,


Tort de alune cu frisca si cafea,


Prajitura cu ness
Incearca si Tort cu prune si vin
Daca ti-a placut reteta noastra "Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.