Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea. se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

Ingrediente

  • 1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce)
  • 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies)
  • 20 gr. boabe de cafea tocate
  • 2. Pandispanul: 100. gr martipan
  • 6 oua
  • 175 gr. zahar
  • 40 gr. cacao
  • 20 gr. faina
  • 3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.)
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 15. gr cafea instant (ness)
  • 200 ml. frisca
  • 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • 4. Bezeaua: 5 gr. gelatina
  • 5 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 25 gr. migdale prajite si macinate
  • 10 gr. cafea instant aka ness
  • 125 gr. zahar pudra
  • Boabe de cafea pt decor
  • cicolata razuita

Mod de preparare

1. Blat de ciocolata

Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.

se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca

2. Pandispanul

Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.

In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa

apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.

Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.

Blaturile se coc cate 20 de min.

3. Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.

Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone

Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.

Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.

Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!

Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.

4. Bezeaua

Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.

Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.

Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!


Pofta buna!

Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu cafea gasiti aici:

Tort Mokka ,

Tort de alune cu frisca si cafea,

Prajitura cu ness

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola