RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata)

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament. Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLATUL: 7 oua
  • 1 3/4 cups zahar tos
  • 1 1/4 cups faina
  • 1/2 cup cacao (pudra)
  • 4 linguri unt topit
  • UMPLUTURA: 7 oz (~ 210 grame ) ciocolata amaruie
  • 1/2 cup (~ 120 grame) unt
  • 4 linguri zahar praf
  • DECOR (optional):10 linguri migdale (taiate in felii subtiri sau zdrobite)
  • chocolate cursl (bucle de ciocolata) sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament.

Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crema este foaarte pufoasa si de culoare galben foarte deschisa. Se adauga jumatate din cacao, apoi se stropeste mixtura cu untul topit si se adauga restul de cacao. Se toarna totul in tava si se coace (in cuptorul pre-incalzit) la 350 grade F (foc potrivit de tare) cam 30 - 35 minute pina este gata (daca pui o scobitoare in tort si o scoti iese uscata).

Pentru umplutura topesti ciocolata si untul impreuna. Le iei de pe foc, adaugi zaharul pudra si o lasi putin sa se racoreasca, apoi bati crema pina devine foarte cremoasa si destul de groasa ca sa fie intinsa pe tort. Tai tortul (orizontal) in 3 straturi apoi tai tortul in doua si suprapui toate straturile asa incit sa obtii 6 straturi. Pui crema intre straturi si pe din afara apoi il acoperi de jur imprejur cu "migdalele" bucatele sau felioare.

Legenda;

1 cup = 8 oz = 240 grame

1 oz ~ 30 grame
Reteta RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata) a fost propusa de Chiu Georgeta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!