Sachertorte cu gem de caise

Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Acest tort poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Sachertorte cu gem de caise

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort:
  • · 100 gr ciocolata amaruie
  • · 100 gr ciocolata cu lapte
  • · 175 gr unt
  • la temperatura camerei
  • · 100 gr zahar
  • · 20 gr zahar vanilat bourbon
  • · 3 oua
  • separate
  • · 50 ml vermouth
  • · 140 gr faina
  • · 30 gr cacao pudra
  • · 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • · gem de caise
  • · 200 gr ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • · 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort ai nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte de foarte buna calitate. Incinge si unge cu unt sau ulei o tava de copt de 15 cm diametru.

Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul pentru sachertorte sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.

Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.


Sachertorte cu gem de caise se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Bavareza cu capsuni
Bucataras.RO

Bavareza cu capsuni

Bavareza cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!