Torturi

Reteta Tarta frantuzeasca cu mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu branza si rosii (Reteta Video)"
 
1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua.
2.Se amesteca p

ingrediente

Pt o forma cu dimensiunea de 28 cm:
   75g unt-margarina moale
   150g zahar
   1 pachet zahar vanilinat
   1 virf de sare
   4 oua
   100 g faiana
   50g Speisestärke- Amidon pt prajituri
   1lingurita cu praf de copt
   Cca 750g mere foarte zemoase (soiul Cox Orange sau Boskop)
   200-250 g smiantina groasa (sau iaurt batut gros)
   I lingura zahar pudra pt ornat
   1lingurita cu varf scortisoara

mod de preparare

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua.


2.Se amesteca pana nu se mai simte cu degetul zaharul. Faina cu amidonul si praful de copt se amesteca si se adauga usor, se omogenizeaza cu o paleta.


3.Coca are consistenta ca o crema.


4.Se incalzeste cuptorul la 180 grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)


5.Merele se curata de coaja si se taie in felii mai subtiri care se aseaza de jur imprejur in forma care am uns-o si unde am pus aluatul cel mai in coltisor fara mere.


6.Se da la cuptor pe al doilea rand numarat de jos in sus, timp de 35 minute in acest timp se amesteca smantana cu zaharul ramas cele 50g si 2 oua plus o lingurita plina cu scortisoara.


7.Cine nu prefera scortisoara merge si fara.


8.Dupa prima etapa de copt cele 35 minute se toarna compozitia din smantana si se mai da inca odata la cuptor pentru un timp de 25 minute. Dupa ce s-a racit se presara cu zahar pudra.
Reteta propusa pe forum de Camila
Incearca si Tort Jos Paralia, cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frantuzeasca cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.