Pentru blat: Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de va
Pentru blat pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile ,sau folosim ce avem in dotare... Eu am folosit o tava obisnuita, pe care am tapetat-o cu folie alimentara. Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda. Dam tava la frigider, pana pregatim crema. Mixam crema de branza cu zaharul farin. Adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici,taiate in cuburi mici. Dizolvam gelatina in 100 ml compot. O lasam sa se inmoaie 10 minute, apoi o punem pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Adaugam gelatina calduta in crema. Turnam crema peste blatul de biscuiti. Deasupra repartizam piersici taiate felii.
Dam tava la frigider pentru 4-5 ore. Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii