Torturi

Reteta Tarta Raffaello

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta fara coacere cu biscuiti, ganache de ciocolata si fructe de padure"
 
Tarta Raffaello este o alta varianta a bomboanelor Raffaello, la fel de delicioasa si savuroasa,ideala pentru aniversarile din familie.

ingrediente

Ingrediente blat:
   350 gr biscuiti digestivi
   150 gr unt moale
Ingrediente crema:
   400 ml lapte cocos
   6 linguri zahar
   6 foi gelatina (10 gr)
   500 gr mascarpone
   100 ml pina colada (lichior cocos)
   raffaello
   * fulgi de migdale
   * fulgi de cocos

mod de preparare

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam cu manutele pana se omogenizeaza bine. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem compozitia de biscuiti niveland cu ajutorul unei linguri. Punem tava in frigider pana pregatim crema.




Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de aproximativ 10 minute. Intr-un vas cu fund dublu punem laptele de cocos impreuna cu zaharul si lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, cat sa nu fie fierbinte, timp in care topim pe baie de aburi gelatina hidratata si stoarsa bine. Turnam treptat gelatina topita in laptele de cocos amestecand continuu, dupa care adaugam si lichiorul. Mixam putin (la viteza mica) mascarponele si incorporam treptat amestecul de lapte de cocos. Vom obtine o crema foarte lichida (nu va speriati-asa cum am facut-o eu :P).




Scoatem tarta din frigider si asezam bomboanele Raffaello (homemade in cazul meu, dar la fel de bine puteti folosi si cele din comert) pe margine, apasand usor sa intre in crusta de biscuiti. Turnam crema lichida si lasam la rece cel putin 5 ore, dar cel mai bine este sa fie lasat peste noapte.




Decoram cu fulgi de migdale prajite usor si cu fulgi de cocos.




Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours
Pofta Buna!


Tarta Raffaello se serveste rece, cu fulgi de cocos presarati desupra si/sau fulgi de ciocolata.

Incearca si Tort Zacher
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Raffaello" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.