Torturi

Reteta Tiramisu reţetă cu lamaie

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tiramisu (reteta video)"
 
Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala.
Un tort cu blat biscuite pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie festiva. Crema pufoasa are gust intens de lamaie si este foarte racoritoare.

ingrediente

   10 g gelatina
Blat-biscuit:
   70g zahar
   2oua
   40g faina
   20g amidon de cartofi
   1½ lamaie
Jeleu de lamaie:
   200g apa
   130g zahar
   70g suc proaspat de lamaie
   30g coaja rasa de lamaie
Crema de lamaie:
   80 g suc de lamaie
   60 g unt
   150 g zahar
   3 galbenusuri
   1 ou
   2 lamai
   10 g gelatina
   250 g mascarpone
   150 g creme-fraiche
   250 g frisca
   100 g zahar pudra
Sirop pentru blat:
   40 g zahar
   40 ml apa
   40 ml lichior de lamaie (limoncello)

mod de preparare


Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù… Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…

Pregatirea blatului-biscuit:
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, se adauga faina si amidonul. Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 grade pentru circa 12 minute.


Jeleu de lamaie:


Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata. Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.


Ccrema de lamaie:


Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul si se pune pe foc pt 2-3minute. Galbenusurile si cu oul se "desfac” cu furculita si se pun in compozitia de mai sus si apoi, amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute. La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata. Se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa un pic la racit.


Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua. La sfarsit se adauga si frisca batuta.


Sirop pt blat:


Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie si se lasa la racit complet.


Asamblare tort:


Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit( ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos). Se insiropeaza cu siropul de limoncello. Se adauga un rand de crema si se da la congelator pt 10minute. Se scoate, se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema. Se baga la congelator pt alte 10minute. Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie. Se pune iar 10minute la congelator. Se adauga ultimul strat de crema si iar 10 minute la congelator. Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit. Se lasa la frigider peste noapte.


 


A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt. Am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite). Si se orneaza dupa dorinta si imaginatie.


Reteta de Tiramisu cu lamaie a fost propusa de Dora_m pe forum culinar.


Serveste Tiramisu cu lamaie de la rece.

Incearca si Tort trandafirasi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.