Torturi

Reteta Tort After Eight

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se

ingrediente

   2 pachete ciocolata After Eight
   700 ml frisca
   100 g ciocolata amaruie
   80 g unt moale sau margarina
   80 g zahar
   5 galbenuse
   1 lingura rom
   200 g migdale macinate
   1 lingurita rasa praf de copt
   5 albuse
   2 pachete intaritor
   100 ml frisca
   cacao

mod de preparare

Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se razaleste. Unutl sau margarina se amesteca cu zaharul pana se face spuma. se adauga unul cate unul galbenusurile apoi romul. Ciocolata se amesteca cu migdalele si praful de copt. Albudurile se bat spuma si se adauga o data jumatate apoi cealalta jumatate.. Aluatul se pune intr-o forma de 28 cm cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180�C, cca 25 minute. Apoi se scoate blatul se lasa la racit si se scoate din forma. Frisca de menta se imparte in doua si fiecare se amesteca cu cate 1 pachet intaritor. Crema se pune peste blat, sus foarte putin aratand ca o cupola.


Pt impodobit se bate frisca se pune in sprit , cu forma de stea si se orneaza tortul. Se poate presara cacao deasupra si cele 8 bucati de ciocolata ramase se taie in doua (triunghi) si se folosesc ca ornament. Se serveste rece.





Tipp: Daca servesc si copii romul se poate inlocui cu suc de portocale.
Incearca si Tort Vasile
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort After Eight" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite