Torturi

Tort Alcazar

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, capitonata cu hir

ingrediente

   6 albusuri
   6 linguri zahar
   ¼ kg nuci date prin masina
   vanilie
   ulei. Crema : 6 galbenusuri
   6 linguri zahar
   ¼ kg unt
   1/2 pahar lapte
   1 paharel cafea
   1 lingura cacao
   1 paharel rom

mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, capitonata cu hirtie alba, unsa usor cu ulei, intinzindu-se cu lingura, ca stratul sa fie de grosime uniforma. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata, se rastoarna pe un fund de lemn, se umezeste hirtia cu apa si se trge usor de pe tort. Se taie in doua sau trei foi egale pe lung si se unge fiecare cu urmatoarea crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, cafeaua, se pune pe foc si se amesteca mereu pina ce compozitia incepe sa se ingroase, fara insa sa fiarba. Se ia de pe foc, se amesteca cu cacao si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se adauga romul si se amesteca cu compozitia fiarta; se freaca bine si se ung foile de tort. Tortul se imbraca cu aceeasi crema si se garniseste cu nuci pisate. Se serveste taiat in bucati triughiulare.
Incearca si Tort racoros cu menta si portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alcazar" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite