Tort Alexander

Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • oua (albusuri) - 7 bucati
  • zahar - 300 g
  • nuci macinate - 250 g
  • faina - 50 g
  • Pentru crema :
  • oua (galbenusuri) - 7 bucati
  • zahar - 300 g
  • unt - 250 g
  • cacao -70 g
  • esenta de rom

Mod de preparare

Tortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao.

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat pentru crema. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul incins la cuptor (trebuie incins la cuptor, pentru a nu se lasa albusul) si se continua baterea. Faina se amesteca cu nucile macinate si se incorporeaza in albusurile batute, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie, se introduce in cuptorul incins pentru cca 20-25 minute. Blatul se taie pe din doua cand este inca fierbinte si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile de ou se amesteca cu zahar, cacao si unt topit; compozitia se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la rece, se adauga esenta de rom si se omogenizeaza bine crema obtinuta. Se umple blatul, avand grija sa se pastreze crema pentru fata prajiturii. Deasupra se presara nuca macinata si se lasa la rece cca 2-3 ore. Se portioneaza conform dorintei. Tortul Alexander este o prajitura deosebita, care se poate consuma la orice ora, fara a se tine cont de caloriile in plus.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Briose turta dulce
Bucataras.RO

Briose turta dulce

O minunatie!!!

Briose turta dulce
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!