Torturi

Tort amandina delicios

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
Tortul amandina este delicios. Acest tort este alegerea perfecta pentru ocazii speciale sau pentru Craciun. Este un tort cu multa ciocolata, cu crema si glazura de ciocolata, cu blat insiropat ce ti se topeste un gura. Este tortul cu care siguranta nu vei da gres.

ingrediente

Blat:
   7 oua
   14 linguri zahar
   3 linguri apa
   3 linguri ulei
   2 linguri cacao
   8 linguri faina
   1 praf de copt
   esenta de vanilie.
Crema de ciocolata:
   300 g unt
   200 g zahar pudra
   3 galbenusuri
   3-4 linguri cacao
   esenta de rom.
Sirop:
   200 ml apa
   100 g zahar
   1 cappuccino cu rom
   esenta de rom.
Glazura:
   150 g ciocolata cu lapte
   100 g unt
   2 linguri frisca lichida.
Crema decor:
   100 g ciocolata neagra
   300 ml frisca lichida.

mod de preparare

Tortul amandina este delicios. Acest tort este alegerea perfecta pentru ocazii speciale. Iata cum se prepara:




Blat: (diametru tava - 29 cm)
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema de ciocolata:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.
Sirop:
Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Decorul:
Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea tortului amandina:
Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece. Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie. Se pot folosi si romburi din ciocolata.


Tortul amandina se serveste dupa ce a stat la rece.




Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

Incearca si Tort de cirese aromat
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina delicios" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite