Tort Amico

Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Amico

Ingrediente

  • Blat: 250g unt
  • 150g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 340g zahar
  • 250ml lapte
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • essenza de vanilie
  • 2oua
  • Crema de pepene galben: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 250g pepene galben taiat bucati
  • Crema cu banane si alune: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 3 banane taiate rondele
  • 100g alune sfaramate
  • Sirop pentru insiropat blatul: 100ml cappuccino
  • 2 linguri cognac

Mod de preparare

Blat:

Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.

Se lasa la racit vreo 15 minute.

Apoi se adauga faina si praful de copt.

Apoi ouale batute si essenza de vanilie.

Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)

Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema de pepene galben:

Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.

Crema de banane si alune:

Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.

Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.

SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.

Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.

Asamblarea tortului

Blatul de tort se taie in trei parti.

In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.

Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.

Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.

Incheiati cu ultimul blat insiropat.

Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte

A doua zi scoateti tortul din forma.

Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Cartofi copti cu carne
Bucataras.RO

Cartofi copti cu carne

Cartofi copti cu carne
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!