Tort Amico

Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Amico

Ingrediente

  • Blat: 250g unt
  • 150g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 340g zahar
  • 250ml lapte
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • essenza de vanilie
  • 2oua
  • Crema de pepene galben: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 250g pepene galben taiat bucati
  • Crema cu banane si alune: 200g creme-fraiche
  • 300g frisca
  • 7 foi gelatina (14g)
  • 3 banane taiate rondele
  • 100g alune sfaramate
  • Sirop pentru insiropat blatul: 100ml cappuccino
  • 2 linguri cognac

Mod de preparare

Blat:

Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.

Se lasa la racit vreo 15 minute.

Apoi se adauga faina si praful de copt.

Apoi ouale batute si essenza de vanilie.

Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)

Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema de pepene galben:

Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.

Crema de banane si alune:

Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.

Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.

SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.

Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.

Asamblarea tortului

Blatul de tort se taie in trei parti.

In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.

Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.

Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.

Incheiati cu ultimul blat insiropat.

Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte

A doua zi scoateti tortul din forma.

Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Pui prajit cu susan
Bucataras.RO

Pui prajit cu susan

Pui prajit cu susan
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola