Torturi

Reteta Tort AnnaMaria

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
Blat tip castagnaccio:
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz

ingrediente

   Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne
   375ml lapte
   4 oua
   45g unt
   75g zahar
   75g stafide
   100g nuci
   alune padure
   migdale
   3 linguri ulei de masline
   1 pachet praf de copt
   1 portocala (coaja rasa)
   1lamaie (coaja rasa)
   esenta vanilie
   Mousse de piersici: 400g piersici din compot
   200g frisca
   3 foi gelatina
   vanillina sau un plic zahar vanilat
   Mousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie
   40g cacao amara
   100g zahar pudra
   4 linguri cognac
   150g frisca

mod de preparare

Blat tip castagnaccio:


Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.


Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.


Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.


Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.


Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.


Apoi am "scobit" fiecare blat.





Mousse de piersici:


Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..


Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.





Mousse de piersici:


L-am lasat mai putin dulce.


Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.


Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.





Am inceput asamblarea tortului:


Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.


Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.


Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.


A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.


Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.


L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort AnnaMaria" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.