Blat tip castagnaccio: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz
Blat tip castagnaccio:
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.
Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.
Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.
Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.
Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.
Apoi am "scobit" fiecare blat.
Mousse de piersici:
Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..
Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.
Mousse de piersici:
L-am lasat mai putin dulce.
Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.
Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.
Am inceput asamblarea tortului:
Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.
Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.
Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.
A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.
Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.
L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macDelicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))
Clătite cu pere și nuca de cocos în compozițieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii