Torturi

Reteta Tort Brinzica-capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
1. Aluatul
Am amestecat toate ingredientele pentru aluat.
Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transp

ingrediente

   o forma cu diametrul de 28 cm
   pentru aluat farimicios :200 g faina
   un virf cutzit cu praf de copt
   100 g zahar
   1 lingura cu zahar vanilat
   1 galbenus-100g unt (sau margarina). Pentru garnitura : 500g brinza dulce (cine are posibilatea foloseste Schichtkäse este cea mai recomandat pt toate prajiturile cu brinza)
   3 oua+1 albus (cel ramas de la aluat)
   100g unt (margarina)
   150g zahar
   1/2 lamaie
   150g Creme fraiche (smintina groasa acrisoara)
   50g amidon pt bucatarie-Gustin
   500g capsuni (cine doreste pune si mai multe)
   1 pachet glazura rosie pt fructe-torturi
   smintina lichida pt frisca+zahar vanilat

mod de preparare

1. Aluatul


Am amestecat toate ingredientele pentru aluat.


Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transparenta si lam pus la odihna in frigider- daca untul nu a fost prea rece il bagam la congelator si m-am apucat de branzica.


Am scos aluatul de la odihna si l-am modelat putin in folie apoi lam pus in forma de tort cu dimensiunea de 28 cm- pe care am uns-o inainte cu putin unt. Se modeleaza aluatul si pe margine, lateral dar sa nu fie prea inalt, cam la jumatate.





1. Crema de branza


Am separat galbenusurile de albusuri. Am amestecat untul cu zaharul si am adaugat treptat galbenusurile. Am amestecat pina a fost cremos si nu se mai simte zaharul.


Am adaugat zeama si coaja de la lamaie. Am adaugat creme fraiche si brinzica. Se amesteca totul bine. Cam acum i-am dat drumul la cuptor la 180 grade si am facut o pauza cu adaugatul restului si am modelat aluatul.


Dupa aceea, albusurile le-am batut spuma tare (stitzi voi de ce deabia acum: cu cit stau ele mai mult se fac apa si fiind aluatul la cuptor isi pierde efecul care-l vrem, si anume crema de brinza sa fie "umpluta cu aer").


Am adaugat amidonul si albusurile si am incorporat usor cu o paleta


Dupa cele 10, 12 minute arata auriu la culoare-aluatul-acum a venit timpul de adaugat brinzica pufoasa cremoasa. Acum se pune la cuptor pe prima sina de jos si se coace pt un timp de 45-50 minute (de la inceput pina la sfirsit sa fie totul o ora nu mai mult).


Intre timp am spalat, curatat si taiat frumoasele gustoasele mele capsuni.


Daca cumva vedeti ca aluatul se "bronzeaza" prea tare, puneti o hirtie de copt direct deasupra.


Dupa ce sa racit brinzica coapta, am asezat capsunile deasupra, am pregatit glazura pt fructe cum scria pe dosul pachetului.


Eu am avut un ceai la plic cu gust de capsui asa ca l-am faut in cantitaea de 250ml am amestecat praful din pachet cu 2-3 linguri de zahar (fiecare dupa gust)in ceai si amestecind mereu lam dat intrun clocot. Apoi cca 1 minut la odihna sa nu fie chiar fierbinte si apoi l-am adaugat peste capsuni.


Frisca eu obisnuiesc inainte de a o bate sa o bag pt 10 mine la congelator-incercati sa vedetzi ce repede se bate teapana.


Si am ornamentat cum mia placut mie!



Pofta buna!


Reteta Tort Brinzica-capsuni a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro





Alte retete de dulciuri cu capsuni: Tort de capsuni cu ciocolata
Incearca si Blat alb de tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brinzica-capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.