Tort Brinzica-capsuni

1. Aluatul Am amestecat toate ingredientele pentru aluat. Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Brinzica-capsuni

Ingrediente

  • o forma cu diametrul de 28 cm
  • pentru aluat farimicios :200 g faina
  • un virf cutzit cu praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cu zahar vanilat
  • 1 galbenus-100g unt (sau margarina). Pentru garnitura : 500g brinza dulce (cine are posibilatea foloseste Schichtkäse este cea mai recomandat pt toate prajiturile cu brinza)
  • 3 oua+1 albus (cel ramas de la aluat)
  • 100g unt (margarina)
  • 150g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 150g Creme fraiche (smintina groasa acrisoara)
  • 50g amidon pt bucatarie-Gustin
  • 500g capsuni (cine doreste pune si mai multe)
  • 1 pachet glazura rosie pt fructe-torturi
  • smintina lichida pt frisca+zahar vanilat

Mod de preparare

1. Aluatul

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat.

Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transparenta si lam pus la odihna in frigider- daca untul nu a fost prea rece il bagam la congelator si m-am apucat de branzica.

Am scos aluatul de la odihna si l-am modelat putin in folie apoi lam pus in forma de tort cu dimensiunea de 28 cm- pe care am uns-o inainte cu putin unt. Se modeleaza aluatul si pe margine, lateral dar sa nu fie prea inalt, cam la jumatate.

1. Crema de branza

Am separat galbenusurile de albusuri. Am amestecat untul cu zaharul si am adaugat treptat galbenusurile. Am amestecat pina a fost cremos si nu se mai simte zaharul.

Am adaugat zeama si coaja de la lamaie. Am adaugat creme fraiche si brinzica. Se amesteca totul bine. Cam acum i-am dat drumul la cuptor la 180 grade si am facut o pauza cu adaugatul restului si am modelat aluatul.

Dupa aceea, albusurile le-am batut spuma tare (stitzi voi de ce deabia acum: cu cit stau ele mai mult se fac apa si fiind aluatul la cuptor isi pierde efecul care-l vrem, si anume crema de brinza sa fie "umpluta cu aer").

Am adaugat amidonul si albusurile si am incorporat usor cu o paleta

Dupa cele 10, 12 minute arata auriu la culoare-aluatul-acum a venit timpul de adaugat brinzica pufoasa cremoasa. Acum se pune la cuptor pe prima sina de jos si se coace pt un timp de 45-50 minute (de la inceput pina la sfirsit sa fie totul o ora nu mai mult).

Intre timp am spalat, curatat si taiat frumoasele gustoasele mele capsuni.

Daca cumva vedeti ca aluatul se "bronzeaza" prea tare, puneti o hirtie de copt direct deasupra.

Dupa ce sa racit brinzica coapta, am asezat capsunile deasupra, am pregatit glazura pt fructe cum scria pe dosul pachetului.

Eu am avut un ceai la plic cu gust de capsui asa ca l-am faut in cantitaea de 250ml am amestecat praful din pachet cu 2-3 linguri de zahar (fiecare dupa gust)in ceai si amestecind mereu lam dat intrun clocot. Apoi cca 1 minut la odihna sa nu fie chiar fierbinte si apoi l-am adaugat peste capsuni.

Frisca eu obisnuiesc inainte de a o bate sa o bag pt 10 mine la congelator-incercati sa vedetzi ce repede se bate teapana.

Si am ornamentat cum mia placut mie!


Pofta buna!

Reteta Tort Brinzica-capsuni a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro

Alte retete de dulciuri cu capsuni: Tort de capsuni cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Este un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga