Tortul broasca testoasa cu kiwi este un tort absolut delicios, potrivit pentru cei mici. Este o prezentare ingenioasa a unei rulade cu mousse de kiwi, absolut delicioasa!
In primul rand se pregatesc ruladele:
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine. Galbenusurile amestecate cu vanilia se pun peste albusuri cate o lingura, si se amesteca usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus. La urma se adauga faina, in ploaie,, la fel, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava (26x39cm) tapetata cu hartie de copt, si se pune in cuptorul preincalzit, la 175 C, timp de 10 min. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe prosopul ud si stors bine, si se ruleaza strans. Apoi se unge cu gemul preferat, se ruleaza la loc si se infoliaza, dupa care se dau la frigider pana sunt gata si rstul elementelor. La final se taie felii cam de 1,5cm. Se procedeaza la fel pentru ambele rulade.
Pentru mousse de kiwi:
Curatam fructele, le taiem in bucati potrivite si le mixam cu blenderul vertical, apoi le punem pe foc pana dau in clocot (enzimele din fructele proaspete de kiwi distrug proprietatile gelatinei).
Lasam la racit pana cand ajunge la temperatura corpului apoi amestecam cu mierea. Hidratam gelatina si o dizolvam conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi o adaugam amestecului de kiwi. Cand s-a racit compozitia, adaugam frisca batuta bine.
Asamblarea tortului:
Se tapeteaza o forma rotunda (un castron mai mare) cu folie alimentara, si se aseaza felii de rulada, incepand din mijloc, pe toata suprafata.
Se aseaza mousse-ul in mijloc si se mai aseaza un rand de felii de rulada deasupra, dupa care se da la frigider. Ideal ar fi pana a doua zi.
Apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu crema preferata (poate doar frisca sau gem) si se aseaza felii de kiwi. Se folosesc pe post de cap si picioare fructe sau chiar felii de rulada.
Serviti tortul broasca testoasa cu kiwi la aniversarile copiilor, vor fi incantati, va asigur.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru micul dejun am ales sa pregatesc cateva clatite delicioase, umplute cu dulceata de visine. Pentru o prezentare...
Clatite cu dulceata de visineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii