Torturi

Reteta Tort caramel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa g

ingrediente

Blat:
   100 g ciocolata cu miere si nuci
   50 g ciocolata cu alune de padure
   100 g unt
   5 oua
   un praf de sare
   100 g miez de nuca
   100 g faina
   1 pachet praf de copt
   1/2 lingurita praf de cafea
   1 mana de stafide
   1 lingura rom
   2 linguri cognac
   1 lingurita coaja de portocale
   1 pliculet cappuccino
Crema:
   250 ml lapte
   2 banane
   1 mar
   1 plic crema caramel
Ornat:
   1 cutie mica de frisca lichida pentru
   Ciocolata
   Cacaoa

mod de preparare




Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja de portocale si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie sau pentru cateva minute la cuptorul cu microunde. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina de doua ori cu praful de copt, cafeaua si cappuccino. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza plicul de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul se poate insiropa cu putina cafea in care s-a topit ciocolata. Se taie blatul racit in trei. O banana se mixeaza impreuna cu marul curatat de coaja. Se pune crema de caramel intre blaturi, se aseaza banana taiata felii subtiri si ultimul blat se unge cu piureul de fructe si se pun cateva felii de banana. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.
Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.


Alte retete recomandate:
Incearca si Tort cu iaurt si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.