Tort caramel

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g ciocolata cu miere si nuci
  • 50 g ciocolata cu alune de padure
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 pliculet cappuccino
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 2 banane
  • 1 mar
  • 1 plic crema caramel
  • Ornat:
  • 1 cutie mica de frisca lichida pentru
  • Ciocolata
  • Cacaoa

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja de portocale si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie sau pentru cateva minute la cuptorul cu microunde. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina de doua ori cu praful de copt, cafeaua si cappuccino. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc potrivit pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Mixeaza plicul de crema cu lapte si zahar praf dupa instructiuni. Blatul se poate insiropa cu putina cafea in care s-a topit ciocolata. Se taie blatul racit in trei. O banana se mixeaza impreuna cu marul curatat de coaja. Se pune crema de caramel intre blaturi, se aseaza banana taiata felii subtiri si ultimul blat se unge cu piureul de fructe si se pun cateva felii de banana. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.


Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa imaginatie.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert fursecuri cu lamaie
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu lamaie

Pentru iubitorii de dulce cu parfum si gust de lamaie, aceste fursecuri sunt perfecte, se fac usor doar ca se lasa asteptate...

Desert fursecuri cu lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola