Torturi

Reteta Tort carioca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
anena postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
>
Tortul carioca este o reteta de tort cu crema cu blaturi alb si negru, de unde si aceasta denumire foarte sugestiva de altfel. Tortul este cat se poate de aratos si gustos, poate fi pregatit cu succes pentru sarbatori sau orice ocazie festiva.

ingrediente

Blatul 1 de tort:
   4 galbenusuri
   4 linguri de zahar
   3 linguri ciocolata rasa sau cacao
   4 albusuri
   Blat 2 de tort
   4 galbenusuri
   4 linguri de zahar
   4 linguri nuca macinata sau alune
   1 lingura faina
   4 albusuri
   Crema
   6 galbenusuri+2 albusuri
   250gr zahar
   200ml lapte
   250gr unt
   vanilie
   2 linguri rom
   2 batoane de ciocolata
   2 linguri dulceata de fragute sau capsuni

mod de preparare

Ambele blaturi de tort se pregatesc in felul urmator:



galbenusurile sa freaca cu zaharul pina devin cremoase, dupa care se adauga ingredientele in ordinea enumerarii lor, pentru fiecare blat in parte. Se coc la foc potrivit, in tava unsa si infainata si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.



Crema:



Galbenusurile si albusurile sa freaca bine (cu mixerul la viteza mare) cu zaharul, vanilia si apoi se adauga laptele. Se pun in bain marie si se freaca in continuare pina se ingroasa. Eu am pus direct pe foc, dar trebuie avut mare grja, pentru ca este o crema extrem de delicata si se poate taia imediat. Nu trebuie fiarta mai mult decit este nevoie. In momentul in care ati vazut ca se ingroasa, imediat o luati de pe foc. Se lasa la racit si se adauga, la fel , cu mare grija si treptat, untul frecat spuma. Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti egale.



In una se pune ciocolata topita si racita usor, iar in cealalata se pune dulceata de fragute sau capsuni si romul. Este mult mai aromat tortul daca puneti dulceata de fragute.



Apoi se trece la montarea tortului:



Blaturile nu se insiropeaza, se folosesc asa cum sunt. Blaturile se taie pe lungime si se umplu alternativ, in felul urmator: pe blatul cu nuca se pune crema cu fragi, iar pe blatul cu ciocolata (cacao), se pune crema cu ciocolata.



Se imbraca in crema si se orneaza cu ce vreti... La fel de bine se pot coace blaturile in forma rotunda, daca asa va place. Este o reteta foarte veche si un desert ff gustos. Pofta buna!


Tortul carioca se da la rece pentru cateva ore si se serveste ca atare, in felii generoase, neaparat in noaptea de Anul Nou, langa un pahar de sampanie.

Incearca si Tort "in viteza"
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort carioca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.