Torturi

Reteta Tort Cassata siciliana

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul Cassata Siciliana este o reteta de tort nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale italienilor. Are crema vanilata combinata cu fructe uscate de tot felul, o bunatate.

ingrediente

Blat :
   3 oua
   6 linguri zahar
   4 pachetele zahar vanilat
   3 linguri faina
   3 linguri maizena
Crema :
   400 ml frisca
   2 cutii praf crema de vanilie
   150 gr branza Ricotta
   300 gr coaja lamaine si portocale confiate care au fost imbatate in wisky
   300 ml lapte
   50 gr ciocolata rasa
Pentru palaria florentina :
   60 gr unt sau margarina
   30 gr zahar pudra un praf sare
   1 galbenus
   150 gr faina
   o fiola esenta vanilie
palarie florentina caramel:
   50 gr unt
   100 gr zahar
   30 gr miere
   125 ml frisca
   100 gr fistic
   100 gr migdale rase
   50 gr. cirese confiate ( eu am pus caise uscate )

mod de preparare

BLATUL:



Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Albusurile se bat la mixer impreuna cu zaharul vanilat si cel obisnuit pana se fac spuma. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Se scoate mixerul din functiune si se continua cu telul. Se adauga faina si maizena. Se tapeteaza forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt dupa care se toarna compozitia de blat. Se coace la 180 C pentru 20-25 grade. Se face proba cu scobitoarea dupa care se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie . Se taie pe 3 nivele.



CREMA:



Intr-un bol am pus frisca lichida , laptele si praful de crema. Am bagat mixat pana s-a facut ca o crema .Aveti grija sa nu vi se taie frisca , altfel va treziti ca va iese un unt ! Am adaugat branza Ricotta ,am scurs fructele din wisky si le-am adaugat la crema .Am adaugat si ciocolata rasa. Am amestecat si am umplut cele 3 felii de blat in ordinea : blat , crema , blat . crema , blat.



Am acoperit cu folie de plastic si am dat la frigider pana a doua zi.



PALARIA FLORENTINA:



Se framanta cele mai sus mentionate , se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 min. Se incinge cuptorul la 150 C . Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace cca 15 min.



Cum se monteaza palaria florentina :



Se incinge cuptorul la 180 C. Se topeste untul cu zahar si miere.Se stinge cu frisca si se amesteca pana ce toate se dizolva. Se inglobeaza restul de ingrediente si se repartizeaza pe foaia coapta in prealabil. Se coace cca 15 min. Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in 16 felii de tort care se aseaza pe tortul mare , cu cate o rozeta de frisca. Eu n-am mai batut frisca asa ca am pus cate un amaretini sub fiecare triunghi.


Pofta buna! Reteta Tort Cassata siciliana a fost propusa de Sheherezada. pe forum culinar.ro

Incearca si Tort cu blat de albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cassata siciliana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.