Torturi

Reteta Tort Castel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:30m 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma d

ingrediente

   Blat: 6 oua
   6 linguri apa
   450g zahar
   300g faina
   1 plic de praf de copt
   Umplutura: 2 budinci de capsuni
   800 ml lapte
   6 linguri zahar (sau alta crema la alegere)
   Glazura si ornamente: 120g unt 80% grasime
   280g zahar praf colorant alimentar rosu
   9 mini rulouri de ciocolata
   9 cornete de inghetata
   1 frigaruie
   bete de napolitana
   bombonele cip
   M&Ms
   jeleuri

mod de preparare

Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma de ploaie. O forma de tort de 26 cm si o oala mai mica pentru blatul mic se ung cu margarina, se pudreaza cu faina si se acopera fundul cu hartie de copt. Blaturile se coc la foc mediu in jur de o ora (se incearca cu scobitoarea pana sunt gata).


Umplutura: Se prepara budincile dupa reteta aferenta, folosind doar 800ml lapte. Blaturile se taie si se umplu cu budinca. Tot budinca se pune intre cele doua blaturi pentru a se lipi unul de altul.


Glazura: Untul moale se freaca bine cu zaharul praf si se adauga cateva picaturi de colorant alimentar rosu pentru a se obtine o nuanta roz. Cele doua blaturi se acopera cu glazura de unt, pastrand putina glazura. Patru rulouri de ciocolata se pun in picioare la distanta egala la baza blatului mare. Alte patru se pun pe blatul mare si ultimul se infige cu frigaruia in mijlocul blatului mic. Baza cornetelor de inghetata se unge cu crema de unt; bombonelele cip se pun intr-un castronel. Se trece baza cornetelor prin bombonele pentru ca acestea sa se lipeasca. Cornetele se aseaza fiecare pe cate un rulou de ciocolata . Circa 5 bastoane de napolitana se taie unghiular pentru a forma poarta castelului si se lipesc la baza blatului mare.


Bomboanele M&M se lipesc imprejurul blaturilor pentru a crea ferestrele castelului.


Jeleurile se aranjeaza frumos in jurul bazelor celor doua blaturi cat si in jurul turnului de sus.
Alte retete de tort recomandate





Diplomat tort


Tiramisu original


Tort de ciocolata
Incearca si Tort cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.