Tort crocant cu piersici

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hart

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort crocant cu piersici

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100g de ciocolata cu lapte
  • sau amaruie (eu am folosit cu lapte)
  • 100g unt
  • 120g fulgi de porumb
  • 100g alune de padure tocate
  • INGREDIENTE CREMA SI ORNAT:
  • 8+4 foi gelatina
  • 850g piersici
  • 500ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 400+200 ml frisca

Mod de preparare

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm. Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema. Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10 min, apoi se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa.

Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.

3. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.

4. 450g de piersici din compot (eu am folosit caise combinate cu piersici) se taie felii si se pun la scurs. Pe blat se repartizeaza un strat de crema de iaurt, apoi feliile de piersici, peste care se aseaza restul de crema si se da la frigider pentru doua ore.

5. Pentru ornat, se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece, se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic si adaugam alte 400g piersici taiate feliute. Amestecam ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina. Se lasa sa se racoreasca.

Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.

Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.

Pofta buna!

Reteta Tort crocant cu piersici a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Tort cu piersici ,

Prajitura cu piersici ,

Prajitura cu piersici si frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Chec cu nuca si aroma de portocale
Bucataras.RO

Chec cu nuca si aroma de portocale

Are un gust nemaipomenit....am venit si cu reteta, dupa multe amanari :))) Spunea Gaby ,,intai ne-a povestit de ea, apoi ne-a...

Chec cu nuca si aroma de portocale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!