Tort crocant cu piersici

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hart

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort crocant cu piersici

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100g de ciocolata cu lapte
  • sau amaruie (eu am folosit cu lapte)
  • 100g unt
  • 120g fulgi de porumb
  • 100g alune de padure tocate
  • INGREDIENTE CREMA SI ORNAT:
  • 8+4 foi gelatina
  • 850g piersici
  • 500ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 400+200 ml frisca

Mod de preparare

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm. Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema. Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10 min, apoi se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa.

Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.

3. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.

4. 450g de piersici din compot (eu am folosit caise combinate cu piersici) se taie felii si se pun la scurs. Pe blat se repartizeaza un strat de crema de iaurt, apoi feliile de piersici, peste care se aseaza restul de crema si se da la frigider pentru doua ore.

5. Pentru ornat, se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece, se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic si adaugam alte 400g piersici taiate feliute. Amestecam ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina. Se lasa sa se racoreasca.

Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.

Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.

Pofta buna!

Reteta Tort crocant cu piersici a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Tort cu piersici ,

Prajitura cu piersici ,

Prajitura cu piersici si frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!