Tort cu alune si fructe

Separi albusurile de galbenusuri si le bati tare. Adaugi zaharul si bati in continuare, pui galbenusurile unu cate unu, esenta de vanilie si nuca maci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu alune si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta portocale
  • 3 pliculete gelatina
  • Pentru ornat:
  • 300 gr alune de padure

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri si le bati tare. Adaugi zaharul si bati in continuare, pui galbenusurile unu cate unu, esenta de vanilie si nuca macinata. Pui faina cernuta si amesteci incet de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai forma la cuptor 30 min, dupa care lasi blatul sa se raceasca. Pui gelatina la inmuiat pentru 10 min, dupa care o topesti pe foc. Alunele le prajeti pe foc si le cureti de coaja. Opresti cateva pentru ornat, iar restul le dai prin masina de tocat sau le faramitezi la robot. Bati frisca bine si opresti un sfert din ea pt ornat. Adaugi galbenusurile peste frisca, esenta de portocale, gelatina topita si un pic racita si amesteci bine. Lasi blatul in forma de tort, torni crema si dai la rece o ora. Scoti tortul din forma, il ungi cu frisca pe margine si il tapetezi cu nuci macinate. Cu ajutorul unui pos, faci floricele din frisca si pui alunele intrezi. Il dai la rece pt 2 ore.

In reteta scrie 30 min la cuptor, eu l-am scos dupa 20, atrunci am deschis cuptorul sa vad cum arata.. si am constatat ca deja era bronzat bine... Am inchis imediat cuptorul.. bine ca nu am plecat sa ma intorc dupa 30 min.... cutia de compot cu care am insiropat blatul si ale carei fructe le-am pus in crema...

Am insiropat blatul, am pus o parte de crema, fructe, am acoperit iar cu crema... asa arata dupa ce l-am scos de la frigider sa il ornez...

am vrut sa il las asa:

dar m-am gandit sa incerc inca vreo 2 floricele in plus...


Sursa acestei retete: http://dumitrufelicia.blogspot.com/

Va recomandam urmatoarele prajituri delicioase

Ciocolata de casa

Reteta Tiramisu

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Bucataras.RO

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Dupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!